Besöka oss

Gör ett annorlunda studiebesök med lärorika och spännande upplevelser.

Kom till Aeroseum med din klass och upplev något utöver det vanliga. Gå ner i den jättestora undergjordiska bergshangaren och låt dig svepas in i kalla krigets anda genom en guidning, eller boka något av våra andra skolprogram. Vi har skolprogram för alla åldrar från förskolan till vuxenutbildningen. De är alla utformade av Aeroseums legitimerade lärare och utförs tillsammans med pedagog från Aeroseum. Programmen tar ungefär 45 minuter. Om ni hellre vill upptäcka Aeoseum på egen hand så går de naturligtvis också bra.
Vi öppnar klockan tio för bokade skolgrupper tisdag – fredag. Om ni väljer att komma då, så är det inga andra besökare här första timmen.

Missa inte heller aerostationerna som står utplacerade i berget. På dem kan du göra små enkla experiment i fysik och teknik och få teorin bakom experimentet förklarad. Både stora och små besökare ges tillfälle att provsitta riktiga flygplan och helikoptrar. Aeroseums bergshangar är en annorlunda lärandemiljö med autentiska föremål som skapar nyfikenhet, intresse och en grogrund för lärande.

Under de senaste åren har vi haft möjlighet att göra alla skolbesök kostnadsfria tack vare Aeroseums skolfond. Förskolor, fritidshem, grundskolor, gymnasieskolor, folkhögskolor och annan vuxenutbildning kan ansöka om ett gratis besök. Gäller både besök på plats och onlinebesök.

Online

Flera av skolprogrammen från och med skolår 4 passar bra att göra online. Välj bland våra skolprogram. För de yngsta barnen gör vi kortare sändningar då de via länk följer med in i den stora helikoptern, uppleva en flygtur i någon av våra simulatorer eller intervjuar en pilot. Elever och lärare kan förstås prata med vår skolpedagog under hela sändningen.

Simulatorhallen

Om ni är intresserade så öppnar vi simulatorhallen för er. Ni kan boka hela hallen med instruktör för 1 200 kr/tim. Alternativt kan eleverna själva köpa enstaka flygbiljetter på plats. Säg till vid bokningen om ni önskar tillgång till hallen. För mer information om simulatorerna och priser klicka nedan.

För lärare

Förlägg en av lärarnas fortbildningsdagar hos oss. Vi bjuder på förmiddagsfika, entréavgifterna, konferenslokal med projektor, dator och whiteboardtavla. Dessutom har ni möjlighet att välja någon av aktiviteterna:

*Femkamp. (gratis)

*Gå ut med vår arkeolog till bronsåldersröset som ligger några hundra meter från ingången till berget, och lyssna till hans berättelse om området för länge sedan. Visste ni t.ex. att röset en gång var riksgräns? Promenaden är kort men med kraftig stigning och bitvis ojämn terräng. (gratis)

*Gå en guidad tur inne i berget och bli förflyttade tillbaks till kalla krigets dagar.  (gratis)

*Hyr vår simulatorhall och ha tillgång till sex flygsimulatorer och en instruktör.  (1 200 kronor/timma)

Alla aktiviteterna förutom besöket vid bronsålderröset går fint att genomföra som rullstolsburen.
Under fortbildningsdagen berättar Aeroseums lärare under 20 minuter om Aeroseums skolverksamheten.