Flygande gäster

Välkommen att landa på Säve flygplats för ett besök på Aeroseum


VÄLKOMMEN TILL AEROSEUM – UPPLEV FLYGSPÄNNING I EN UNIK MILJÖ!

Aeroseum är inte bara ett flygmuseum utan en autentisk flygupplevelse i en omvandlad berghangar från Kalla kriget! Med en utställning på imponerande 22 000 kvadratmeter och belägen 27 meter under berget, erbjuder Aeroseum en fascinerande samling av både militära och civila flygplan och helikoptrar, många av dem i luftvärdigt skick. Utforska temautställningar som “Kalla kriget”, “Polisflyget” och “Stasi”, och upplev flygningen själv i våra olika simulatorer, från Piper Comanche till Airbus 300!

Enastående för Aeroseum är möjligheten att bokstavligen parkera ditt flygplan utanför dörren! Med promenadavstånd från Aeroseumplattan till bergets entré får du en helt unik ankomstupplevelse.

För besök på Säve flygplats och Aeroseum krävs PPR-förfrågningar, särskilt för att få rätt taxiinstruktion. Landningsavgifter faktureras av flygplatsen, och parkering på Aeroseumplattan är gratis vid dagsbesök. För besök med övernattning kostar parkeringen 50 SEK och betalas i Aeroseums kassa.

Länk till Säve flygplats 

PPR förfrågningar kan göras här.

Priser och öppettider på Aeroseum hittar du här och priser på boende hittar du här. Tankning sker vid tankanläggningen på plattan väster om bana 01/19. Kontakta Säve flygplats, ESGP.  Information om ESGP i IAIP hittar du här. På Säve flygplats finns tillgång till flygservice. Om något krånglar på ditt plan, kontaktar du flygmekaniker Troels Hansen (mobil 0735‑03 79 07).

För mer information och bokning vänligen kontakta oss på info@aeroseum.se eller 031-55 83 00.

BARNENS FLYGHELG – EN SPÄNNANDE DAG FÖR DE SMÅ PILOTERNA!

Deltagare passerar genom grinden till taxibana Y, möts av Followme, och parkerar på den civila sidan. Meddela Aeroseum för hämtning innan klockan 09:00 och efter kl. 16:00.

Viktigt att samtliga flygplan gör en PPR anmälan på enligt länken ovan.

Välkommen till oss på Aeroseum, som Flygande Gäst!