Påskhälsning från Ole

12e april 2017

Hej Nu skall jag berätta vad man kan råka ut för när man intet ont anande sitter och bygger en tisdag eftermiddag på Aeroseum....fram kommer en hel familj på 4 personer, engelsktalande (bra engelska) där familjeöverhuvudet presenterar sig (namnet var svårt...) och säger: "jag var stridspilot i det Irakiska Flygvapnet under kriget mellan Irak och Iran!  Jag ser i din monter här att du har exakt det flygplan jag flög då, serienumret och kamouflaget stämmer precis!"  Och mycket riktigt, där står en MiG-21MF med det Irakiska Flygvapnets dekaler och färger, en Fujimi- byggsats i skala 1/72 som jag köpte förra året på ett av våra möten. Personen var helt i extas..."jag har letat efter en bra modell av mitt flygplan i många år, jag hittade en på eBay för ett tag sedan - en modell i metall, men i en liten skala (förmodligen 1/144 förf. anm.) som de skulle ha 250 Euro för, vilket jag tyckte var för mycket", varpå mannen tillade "får jag köpa din modell, jag skulle bli överlycklig". Jag försökte förklara för honom att jag inte säljer mina modeller, de skulle bli alltför dyra. Han erbjöd mig 500 svenska kronor, så han fick modellen. Jag har ju byggt ett helt gäng MiG-21'or allt från ryska, finska, polska till tjeckiska, så det var inga problem att skiljas från min irakiska...och så gjorde jag en före detta Irakisk stridspilot lycklig, vilket inte heller var helt fel..."den kommer att stå på en hedersplats på mitt skrivbord hemma" förklarade han med ett stort smajl....han ville till och med ha den gula lappen med presentationen av flygplanet som jag brukar skriva, den skulle han översätta "även om jag vet allt om planet ifråga" var hans slutkläm. Jag har sällan sett en lyckligare människa, hans fru, dotter och sonen sken ikapp, även om dom inte pratade så mycket (det dom pratade förstod jag inte ett skvatt av...).      Vad man kan råka ut för på gamla dagar.....! Påskhälsning från Modellnörden Ole😁