Bli medlem i Aeroseums Vänner!

Aeroseum gör en enastående kultur- och flyghistorisk insats i berghangaren vid Säve flygplats. Men, verksamheten är mycket resurskrävande. 2014 bildades därför Föreningen Aeroseums Vänner, som framför allt har till uppgift att stödja Aeroseum ekonomiskt. Behållningen går därför oavkortat till att bidra till att Aeroseum kan genomföra olika, viktiga projekt.

Alla som värnar om att svensk kultur- och flyghistoria bevaras och vill bidra med stöd till Aeroseum för denna insats är välkomna att bli medlemmar i Föreningen Aeroseums Vänner. Medlemskap erbjuds i flera nivåer med olika medlemsavgifter och förmåner. Nedanstående gäller 2021:

Guldmedlemskap. Medlemsavgift 1000 kronor per år. Förmåner:

  • Fritt inträde vid fem tillfällen under ordinarie öppettider för en person eller för medlems familj, max 2 vuxna och 2 barn 4-16 år.
  • Fri flygning vid fyra tillfällen med ett urval av Aeroseums simulatorer.

Silvermedlemskap. Medlemsavgift 500 kronor per år. Förmåner:

  • Fritt inträde vid tre tillfällen under ordinarie öppettider.
  • Fri flygning vid två tillfällen med ett urval av Aeroseums simulatorer.

Bronsmedlemskap. Medlemsavgift 250 kronor per år. Förmån:

  • Fritt inträde vid två tillfällen under ordinarie öppettider.

 

Medlemsförmånerna gäller ej vid specialarrangemang/mässor.

Medlemskapet gäller per kalenderår. Årsavgift erlagd efter oktober månads utgång gäller även nästkommande år.

Vi hoppas att du vill stödja Aeroseum genom att bli medlem i Aeroseums Vänner. Du är varmt välkommen!

Betala in din medlemsavgift till Bg 580-3531, Aeroseums Vänner,
eller Swisha oss på nr 123 221 82 38

Glöm inte att skriva ditt namn på inbetalningen. Skicka i samband med detta ett e-mail till info.av@aeroseum.se med ditt namn, adress (gatuadress, postnummer, ort) samt telefonnummer.
Dina uppgifter behandlas i enlighet med PUL.

Du är välkommen att höra av dig till vår e-postadress om du har några frågor.

Styrelsen för Aeroseums Vänner

 

Medlemmar i Aeroseums Vänner Styrelse 2021
Ordförande Ulf Delbro, Kassör Lars Andersson, Sekreterare Marianne Palmqvist, Ledamot Sune Larsson, Ledamot Per Helmerson

 

Aeroseums Vänner skänker ett uppskattat bidrag till 2. Helikopterdivisionen

Aeroseum har tre stycken helikoptrar av typ Hkp 4 förvarade i berghangaren. 2. Helikopterdivisionen bildades inom Aeroseums organisation 2013 och består av f.d. officerare och civila från den ursprungliga 2. Hkp-divisionen inom Försvarsmakten. Dessa eldsjälar har sedan dess arbetat med att få Hkp 4  Y70 civilt auktoriserad av Luftfartsverket. Detta skedde 2018, och helikoptern gjorde då den första flygningen med nationellt flygtillstånd.

Under helgen den 25-26 september rangerades Y 70 och Y 72 upp ur berget för motorkörning – den första sedan 2019. Under söndagen den 26 skedde motorkörningen av Y 70 inför en entusiastisk publik i ett strålande sensommarväder. Detta speciella tillfälle firades med 2. Helikopterdivisionens Pipes and Drums som spelar säckpipor och trummor samt Skepplanda Hemvärns- och kulturförening som kom med en bevakningstropp och koktross.

Vid eventet fick 2 Helikopterdivisionen dessutom motta en donation om 6 000 kronor från föreningen Aeroseums Vänner som ett bidrag till att fortsatt hålla helikoptern i flygbart skick. Gåvobeviset, som blev mycket uppskattat, överlämnades av vänföreningens ordförande Ulf Delbro till Jan Ljungholm från 2.Hkpdivisionen (se bild).